Invigning av ny maskin gör Ultramare unikt

07 september, 2016

Ultramare AB fortsätter att utvecklas och ännu en milstolpe är passerad genom att Ultramare invigde en ny helautomatisk minipleat-maskin. Det gör Ultramare unikt på marknaden.

Därigenom kan Ultramare AB möta såväl svenska som danska kunder med svenskt tillverkade panelfilter, minipleat, kompaktfilter och EPA-filter. Ultramare är dessutom förberett för framgent kunna leverera även HEPA-filter från Trollhättan till hemmamarknaden.

– Vi har haft som mål länge att stärka vår position som branschens ledande företag inom miljö. Det här befäster även att Ultramare ska fortsätta att utveckla och tillverka i Sverige för att bibehålla en modern och konkurrenskraftig industri, säger Ultramare AB:s vd Ove Kärrnäs.

Genom denna investering är Ultramare det enda svenska filterföretag som till kunder inom branschen luftfilter kan leverera alla produkttyper tillverkade i Sverige.

– Tillsammans renar vi luften vi andas och det firade vi med invigning av den modernaste minipleat-maskinen i Europa. Det kommer att stärka vår position på marknaden. Vi räknar med större volymer vilket i sin tur kommer att innebära nyrekryteringar. Vi ser med tillförsikt på framtiden, säger Ove Kärrnäs.

 

Titta gärna på filmen om Ultramare AB:s miljötänk!

Ägare och vd

Ove Kärrnäs